A LITUS projektről

A Dunakanyarban, Kismaroson, Budapesttől 55 kilométerre egy gyönyörű és csendes folyóparti környezetben fekvő, a most zajló felújítással e célra átalakítandó tágas létesítmény nyújt majd kiválóhelyszínt a elmélkedéshez, a szellemi munkához, személyes és  társas képzéshez. A LITUS Konferenciaközpont életkortól, nemtől, szakmai irányultságtól függetlenül kíván színvonalas lehetőséget nyújtani a folytonos tanulásra, a személyiség formálására, a látószög szélesítésére.

A LITUS Konferenciaközpont háttere

 

A LITUS Konferenciaközpont tulajdonosa a DUNA Egyesület Kulturális Központok Fejlesztésére (1126 Budapest, Orbánhegyi út 30.).

Az Egyesület 1992 óra működteti az Orbánhegy Kollégiumot, amely ifjúsági programok és felnőttképzés számára biztosít helyet.

 

A képzési tevékenység bővítése céljából az Egyesület elkezdte egy konferenciaközpont létrehozását. Az evégett megalapított LITUS Konferencia Központ Nonprofit Kft. újítja fel a korábban oktatóközpontként üzemeltetett épületet, melyet modern konferenciaközpontként kíván működtetni, ottlakással, teljes ellátással.A konferenciaközpontban lehetőség lesz ifjúsági klubok hétvégi vagy szünidei táboroztatására is.

 

Szent JosemaríaEscrivá, az Opus Dei alapítója tanítását követve a LITUS Konferenciaközpont keresztény értékeket képviselve lehetőséget kínál a keresztény hit gyakorlati megismerésére,elmélyítésére, valamint a hétköznapokban való megélésére. A konferenciaközpontban kápolna áll a látogatók rendelkezésére.

 

A képzési tevékenységek mindenki számára nyitottak, felekezeti hovatartozástól, nemtől, életkortól, hivatástól függetlenül.

A tervezett képzési tevékenységek

A tervek szerint 2017 telén megnyíló LITUS Konferenciaközpont képzési tevékenysége a következő programokat kínálja:

 

Többnapos csendes lelkigyakorlatok nőknek, férfiaknak, egyetemistáknak

 

Nyári táborok gyerekeknek

 

Előadások és tanfolyamok ezekben a témákban:

családi élet és gyermeknevelés,

munkaetika és szabadidő-kultúra,

erkölcs és kommunikáció,

egyéni siker és szolidaritás,

hit és lelkiélet, filozófia és teológia.

háztartás-menedzsment